Правила користування вогнегасником або як користуватись вогнегасником

правила користування вогнегасником

У нашому житті може статися що завгодно, і в тому числі і пожежа. Саме з цієї причини ви повинні знати, як правильно користуватися вогнегасником в різних умовах. Сьогодні випускають кілька видів приладу з індивідуальними технічними характеристиками, які вимагають дотримання спеціальних правил користування вогнегасником. Деякі модифікації дозволено використовувати не у всіх місцях, а порядок використання вогнегасника завжди можна подивитися на етикетці виробників. Наприклад, використання деяких пристроїв заборонено для ліквідації вогню на лініях електропередач, а також, при загорянні різних речовин.

☢ Правила користування вуглекислотним вогнегасником ☢

Якщо ви не знаєте, як користуватися вуглекислотним вогнегасником, рекомендуємо поглянути на етикетку. Цей тип пристрою забороняється використовувати для ліквідації загоряння матеріалів, які горять навіть без допуску повітря. Для початку вам необхідно зірвати пломбу і витягнути чеку. Направте прилад таким чином, щоб речовина покривало всю площу загоряння. Далі поверніть спеціальний маховик або натисніть на важіль. Відстань викиду досягає 3 метрів, при цьому всередині вміщується до 4 літрів спеціальної речовини з великим вмістом СО2. Таке обладнання повинно зберігається в легкодоступних ділянках на видному місці, а співробітники повинні вивчити правила, як користуватися вогнегасником з вуглекислотним розчином. Важливо дотримуватися температурного режиму при зберіганні, щоб поблизу не було опалювального обладнання та інших нагрівальних елементів.

☢ Правила користування порошковим вогнегасником ☢

Цей вид приладу вважається самим універсальним для гасіння пожеж з різним спектром температур. Заборонено використання порошкового вогнегасника для гасіння проводів під напругою понад 1 кВт. Також не рекомендовано використовувати його в місцях, де порошок призведе в непридатність спецобладнання. Пристрої типу АВСЕ готові погасити самі вибухонебезпечні речовини.
правила користування порошковим вогнегасником
Правила користування порошковим вогнегасником. В процесі використання завжди важливо пам'ятати, як користуватися порошковим вогнегасником. Спочатку направте насадку на полум'я і витягніть пломбу. Далі натисніть на важіль і приступіть до гасіння. Тут важливо враховувати температуру нагрітих частин. З цієї причини сьогодні придумали хладонові речовини, які не порушують поверхні дорогих матеріалів. Такий прилад можна використовувати для гасіння радіоелектронної апаратури.

☢ Особливості конструкцій і експлуатації ☢

Вся конструкція являє собою ємність циліндричної форми з запірною арматурою. Всередині під великим тиском закачується пенообразующий розчин. У деяких випадках використовують допоміжний елемент з газом. З розвитком нових технологій кислоту замінили порошкові наповнювачі, які значно розширюють можливості гасіння. Сьогодні випускають кілька видів приладу, які розрізняються за методом спрацьовування:
  • Для автоматичних систем пожежної безпеки;
  • Ручні, які використовує людина при виявленні вогнища;
  • Вуглекислотні для ліквідації вогню на відкритій території;
  • Повітряно-пінні для паливно мастильних матеріалів, тліючих без кисню;
  • Порошкові, які працюють за принципом розсіювання твердих елементів під впливом газу.
Компанія НАІС пропонує широкий вибір засобів гасіння з доставкою. За всі роки свого існування ми зарекомендували себе, як самий надійний постачальник пожежного обладнання по всій країні на дуже вигідних умовах. Щоб скористатися послугою, досить зайти на сайт або залишити свою заявку по телефону.