Як користуватися пожежним краном

Пожежний кран є одним з видів спеціалізованого пожаротушащего обладнання, що розміщується всередині приміщень. Воно складається з декількох частин і є досить складним пристосуванням. Для того щоб не розгубитися в умовах екстреної ситуації, дуже важливо знати - як користуватися пожежним краном. Для правильної роботи необхідно розуміти: як привести кран в дію і яким чином з його допомогою потрібно гасити загоряння. правила користування пожежним краном

Приведення крана в робочий стан

До використання подібних засобів для гасіння вогню вдаються в разі неможливості або неефективності застосування більш доступних пристроїв, таких як вогнегасник. Дане обладнання розташовується в спеціалізованому шафі і замикається на ключ. Порядок дій, що демонструє те, як користуватися пожежними кранами в екстрених ситуаціях має наступний вигляд:

  • За допомогою ключа відкрити шафу і дістати головний рукав;
  • Розмотати рукав і під'єднати до крана;
  • За допомогою важеля відкрити кран на ручному пожежному стволі;
  • Повернувши основний вентиль забезпечити подачу води.

Перед початком зазначених процедур насамперед необхідно повідомити про виниклу ситуацію в пожежну службу. Тільки після цього можна починати самостійну локалізацію загоряння.

Правила користування пожежними кранами

Для ефективного використання даного обладнання в процесі пожежогасіння необхідно надійно утримувати в руках ствол і направляти потік води в сторону головного вогнища вогню. Перед цим потрібно відрегулювати струмінь води. Це робиться за допомогою спеціальних насадок. як користуватися пожежним краном За технікою безпеки використовувати пристосування повинні двоє людей. У ситуації з однією людиною, необхідно покласти ствол на підлогу після розмотування рукава, повернутися до шафи і включити подачу води, після цього приступити до локалізації.

Постачальник обладнання

Важливу роль в успішності гасіння пожежі грає справність і якість пожежного обладнання. Компанія НАІС є надійним постачальником засобів пожежогасіння, вироблених відповідно до необхідних норм і стандартів.