Позначення пожежного крана

Безпека - головна задача будь-якого виробництва. Безтурботне ставлення часто призводить до невтішних наслідків. В першу чергу приділяється увага протипожежним засобам, адже нерідко в результаті стихії вогню страждає не тільки майно, техніка, виробнича сировина, а й здоров'я людей.

позначення пожежного крана

Якщо на підприємстві не виконані всі умови і положення ППБ, то воно може бути оштрафовано відповідними службами, а в окремих випадках виробнича діяльність може бути заборонена. Завдання забезпечити первинними засобами пожежогасіння є першочерговим, адже займання може бути викликано:

  1. несправною електропроводкою;
  2. замиканням в лініях електропередач;
  3. недбалим поводженням з технікою;
  4. умисним підпалом і ін.

Згідно з діючими правилами ППБ на кожному підприємстві встановлюється спеціальний шафа, в якій розміщуються такі засоби, як пожежний ствол і пожежні рукави. Цей комплекс обладнання називається одним словом - пожежний кран. Ним оснащується внутрішній водогін, завдання якого полягає в подачі води, якщо виникне така необхідність.

Позначення пожежного крана - що це

Будь-яка екстрена ситуація викликає у людей хвилювання - хтось хоче швидше вибратися з приміщення, інші намагаються вжити заходів, щоб зупинити поширення вогню. Знаки пожежної безпеки, розроблені і виготовляються за спеціальним ГОСТом допомагають зорієнтуватися.

знак пожежного крана

Кожному працівнику виробництва або співробітнику компанії має бути відомо, яким знаком позначається пожежний кран, як він виглядає. Розміщується знак безпосередньо в тому місці, де знаходиться кран, малюнок наноситься на білу плівку з клейкою зворотною стороною. Напис може виглядати так: знак "Пожежний кран" або знак "ПК". Є й інші варіанти самоклеючих плівок:

  • прозора;
  • фотолюмінесцентна;
  • основа з пластику.

Знак пожежного крана нерідко використовується у вигляді піктограми. Наклейку рекомендується використовувати разом зі світловим індикатором. За розміром піктограма повинна узгоджуватися з параметрами табло світлового покажчика.

Що ж таке покажчик пожежного крана

Не всі знають, де знаходиться ПК, особливо, якщо це нові працівники. Щоб показати, де саме розміщена шафа з первинними засобами пожежогасіння використовується знак ПК разом з направляючою стрілкою.

пожежний кран знак

  Знак пожежний кран вибирають з урахуванням специфіки об'єкта, для якого він призначається, а також відповідно до вимог ППБ на тому чи іншому виробництві. Оптимальний вибір можливий тільки з урахуванням цих особливостей. Купити спеціальні позначення можна у фірми, яка є професіоналом у сфері поставок пожежного обладнання. До таких належить компанія НАІС, чия продукція відрізняється якістю, надійністю і абсолютним відповідністю необхідним нормам.