Правила встановлення пожежних кранів

Необхідно знати, що установка пожежних кранів здійснюється з урахуванням певних правил. При монтажі необхідно враховувати радіус дії пристрою, вимоги ГОСТ 51844 і багато інших чинників.

Висота встановлення пожежного крана

Підключати пристрій необхідно до системи внутрішнього водопроводу. Стандартами визначено, що встановлюватися пожежний кран повинен на висоту не перевищує 1,35 м. Від поверхні підлоги. При виникненні необхідності установки другого спареного крана висота монтажу знижується до 1м. За підсумком робіт відстань між двома кранами становитиме 35 см.

висота встановлення пожежного крана

Правила встановлення пожежних кранів дозволяють допускати деяку похибка, адже не завжди можна абсолютно точно виконати вимоги стандартів. Допустима похибка становить 15 см. Відстань визначається від площини підлоги до середини діаметру труби, що відводить.

Правильний вибір розташування

Розміщення пожежних кранів в будівлі здійснюється в загальнодоступних опалювальних місцях:

  • майданчиках сходів;
  • коридорах, вестибюлях;
  • інших частинах будівель.

У технічних зонах приміщень - горищах, підвалах даний елемент встановлюються тільки в тому випадку, якщо в них розташовані спаленні матеріали. Розташування пожежного крана повинно бути зручним, надавати можливість огляду вмісту, проведення випробувань на водоотдачу, здійснення ремонтних робіт. Ніякі сторонні елементи не повинні перешкоджати вільно дістати рукав з касети і направити його в потрібну сторону. Місце розташування пристрою обов'язково вказується на плані евакуації. При виборі місця необхідно враховувати, що випущені з двох сусідніх кранів струменя повинні з'єднуватися в найдальшої точки доступу.

правила встановлення пожежних кранів

Правила вибору та монтаж

На вибір пожежного крана в істотній мірі впливає розташування водопровідної труби. Можна зупинити вибір на прямому варіанті пристрою або скористатися кутовою моделлю з кутом 90 ° або 125 °. Монтажні роботи проводяться в кілька етапів:

  • промивка труби;
  • зварювання елементів;
  • загвинчування вентиля;
  • приєднання головки;
  • з'єднання шланга і стволу.

Встановлення устаткування повинно бути проведено так, щоб маховик на вентилі був направлений в сторону, а не вниз. Після виконання монтажу необхідно протестувати роботу пожежного крана, перевірити на водоотдачу. Правильне встановлення є гарантією довгострокової роботи устаткування. Не варто встановлювати пожежні крани самостійно. Довірте виконання монтажних робіт фахівцям. Компанія "НАІС" пропонує споживачеві широкий вибір пожежного обладнання, виробляє його доставку і якісно виконує всі монтажні роботи.