Перевірка пожежних насосів

Пожежний насос входить до складу сучасних систем. З його допомогою відбувається перетворення енергії, необхідної для подальшої перекачування рідини, газів або рідин з твердими речовинами. Устаткування використовується для гасіння пожеж, тому до його роботи пред'являються особливі вимоги. Для підтримання стабільної роботи насосів необхідно проводити перевірки відповідно до чинних нормативів.

періодичність перевірки пожежних насосів

Професійна перевірка пожежних насосів та її особливості

У процесі тривалої експлуатації може статися знос вузлів пожежного обладнання. Більш часто в насосах приходять в непридатність підшипники, посадки, кріплення пристрою до рами. Для проведення перевірки роботи обладнання задіюються спеціальні технології. Перелік робіт офіційно регламентований. В процесі перевірки також розбираються дрібні елементи насоса, наприклад, заглушка підшипників, знос якої показує наявність радіального люфту. Спеціаліст складає акт перевірки на основі отриманих даних і проведених операцій. Якщо була виявлена ​​неполадка в роботі системи, то подальша експлуатація насоса до моменту виправлення помилки не допускається. Перелік вимог, що пред'являються до сучасних пристроїв пожежних насосів:

  • можливість автоматизації насоса для роботи на будь-якому об'єкті;
  • надійність - обладнання повинно бути повністю справним і готовим до роботи, так як від нього залежить успіх проведення операцій з пожежогасіння і порятунку життів;
  • зручність використання, завдяки якому рятувальники не будуть втрачати зайвий час на установку і запуск конструкції;
  • мінімальний рівень шуму і видаються вібрацій.
з якою періодичністю пожежні насоси повинні піддаватися перевірці

З якою періодичністю пожежні насоси повинні піддаватися перевірці?

Періодичність перевірки пожежних насосів визначена відповідними інструкціями і здійснюється один раз на місяць. Відповідальність за організацію, подальше проведення робіт лягає на керівника компанії. Він зобов'язується надати офіційний акт про завершення робіт до контролюючого протипожежний орган. Компанія НАІС є надійному постачальник пожежного обладнання, який може помиї в здійсненні правильного обслуговування всієї реалізованої техніки. Фахівці виконають перевірку роботи протипожежного насоса і допоможуть в оформленні всіх офіційних документів.