Діелектричні засоби захисту

На сучасному ринку пожежного обладнання та інструментів представлено широкий вибір діелектричних виробів. Це пов’язано з тим, що більшість сучасних підприємств, технологічних процесів не можуть обійтись без використання електричної енергії. Високу напругу можуть використовувати на різних виробництвах, складах, розважальних та торгових центрах тощо. Відповідно при виникненні пожежі виникає потреба у відключенні подачі електричного струму, але не завжди є можливість відключити напругу одразу. При виникненні пожежі на рахунку кожна хвилина, важливо почати вживати заходів з гасіння пожежі до прибуття пожежної бригади й тоді приходять на допомогу діелектричні вироби.

До основних діелектричних засобів відносяться:

  • Діелектричні ножиці. Вони призначаються для різання кабелів та електропроводів високої напруги, а також мають спеціальні руків’я з діелектричного матеріалу. Купити ножиці діелектричні, Київ можна на нашому сайті для перерізання електричних кабелів різної напруги. Ножиці діелектричні НД підходять для роботи з напругою до 1000 В змінного й 1500 В постійного струму.
  • Рукавички діелектричні використовується як індивідуальний засіб захисту від ураження струмом (перемінним та постійним). При купівлі діелектричних рукавиць варто звернути увагу на максимальну робочу та максимально витримувану напругу.
  • Боти діелектричні є додатковим захистом від ураження електричним струмом. Їх використовують на закритих та відкритих майданчиках за умови відсутності опадів. 
  • Килимок діелектричний виготовляється, квадратної форми та використовується як додатковий засіб захисту при роботі з напругою до 1000 В. На сайті https://nais.com.ua/ua/ представлені килимки діелектричні з такими розмірами: 500х500х5 мм та 750x750x6 мм.

 

Індивідуальні діелектричні засоби захисту виготовляються зі спеціальних ізоляційних матеріалів та речовин типу гуми та латексу. Такі засоби відрізняються високою міцністю та еластичністю. Діелектричні засоби захисту мають проходити регулярні випробування залежно від виду, а також свої чітко вказані терміни придатності. Працівники компанії Наіс-Н за тел. +380 (93) 498-14-99 та +380 (97)40-832-03 із задоволенням нададуть консультації та поради з підбору індивідуальних засобів захисту.