Пожежні крани купити з доставкою по Україні

Початкове гасіння загорянь та локалізація зони загоряння до прибуття пожежних служб провадиться пожежним обладнанням. Воно може бути автоматичним і ручним і відрізняється за конструкцією та сферами призначення. До найпростішого виду пожежного обладнання належать пожежні крани. Зазвичай вони встановлюються усередині побутових, господарських, промислових, адміністративних приміщень. Неодмінною умовою для встановлення крана є доступ води, що забезпечується підключенням до водопровідної мережі або спеціального пожежного гідранта.

Пожежний кран є спеціалізованою запірною арматурою, як пожежні крани можуть також виступати: поворотний затвор, клапан затворний і вентиль затворний.

Затвор поворотний дисковий – запірна арматура, головним робочим органом якої є поворотний диск, що відкриває або перекриває доступ води. Пристрій поворотного затвора дозволяє точно відрегулювати рівень води, що надходить. Спеціальний фіксатор встановлює затвор у проміжні положення, а за потреби повністю перекриває подачу води. Конструктивно поворотний затвор являє собою кільце, з обох боків забезпечене різьбленням. Усередині кільця знаходиться диск, з'єднаний з поворотною ручкою, яка повертається лише на 90°, дозволяючи швидко відкрити або перекрити доступ води. Весь механізм поміщений у чавунний корпус, компактний, простий у використанні і надійний.

Клапан запірний і запірний вентиль принципово відрізняються від поворотних затворів. Клапан запірний є арматурою, запірний елемент якої може поступово переміщатися вздовж осі потоку води. Клапан може мати два положення - або потік води відкритий, або перекритий, регулювати напір води запірний клапан не може. Клапан запірний зручний тим, що швидко дозволяє подати воду до пожежного рукава без додаткових зусиль. Він може працювати при суттєвих перепадах тиску, тому дуже часто запірний клапан використовують у пожежних кранах.

Залежно від властивостей робочого середовища корпус клапана може бути чавунним, бронзовим, сталевим або з сплавів, що містять нікель. Внутрішні вузли виготовляють із того ж матеріалу, що й корпус. Від робочого середовища залежить і вибір ущільнень, зазвичай це гума, бавовна, графіт або тефлон.

На відміну від клапана запірного, запірний вентиль дозволяє не тільки повністю відкривати або перекривати воду, але і регулювати напір води, встановлюючи його на необхідному рівні. Принципово запірний вентиль влаштований так само як і клапан, проте має в конструкції нерухому ходову гайку, в різьбленні якої рухається запірний шпиндель з різьбленням. Управління вентилем здійснюється за допомогою маховика, що приводить в рух запірний шпиндель. Запірні органи вентилів ущільнюються кільцями, металевими (мідні, нікелеві, сталеві сплави) або м'якими (гума, шкіра, пластмаси).

Як клапан запірний, так і запірний вентиль можуть володіти різною конструкцією корпусу і розташуванням запірного органу щодо потоку води. За цими параметрами клапани та вентилі діляться на прохідні, прямотічні та кутові.

Кран пожежний потрібної характеристики можна купити у нашому магазині https://nais.com.ua/ з доставкою до регіонів. Вентилі, що є в наявності, відповідають усім вимогам техніки безпеки та документам, що регламентують. Товар відповідно сертифікований та перевірений необхідними випробуваннями у процесі виготовлення.