Пожежні щити, стенди, ящики для піску та комплектуючі

Пожежний щит та стенд – це спеціалізована конструкція, призначена для зберігання пожежного інвентарю. Вони можуть як кріпитись на стіну, так і бути приставними до стіни. Але в будь-якому випадку монтування та комплектація пожежного щита/стенда регламентується чинними правилами пожежної безпеки України. Пожежний щит має бути встановлений у складах, приміщеннях виробництв, допоміжних спорудах, будинках та на території підприємства, які не обладнанні автоматичними системами гасіння пожежі та внутрішньою системою пожежного водопроводу. Відповідно до норм пожежний щит встановлюють на обєктах площею понад 200 м2 і один щит розрахований на захист площі до 5000 м2. Комплектація пожежного щита та стенду може трохи відрізнятись залежно від об’єкта розміщення, а компанія «Наіс-Н» реалізує пожежні щити та стенди зі стандартною комплектацією та по індивідуальному замовленню.

Вирізняють два типи пожежних щитів/стендів: закриті та відкриті. Весь інвентар надійно закріплюється в щиті на спеціальних гачках. Обовязково до комплектації мають входити первинні засоби пожежогасіння – багор, відро, лопата, лом, сокира, вогнегасник та ящик для піску. До додаткової комплектації можуть входити протипожежне полотно, пожежні рукавиці, захисні маски та інші засоби для порятунку. Ящики для піску, що закріплюються під щитом або в основі стенда, мають вміщати об’єм піску не менше 0,1 м3, а конструкція ящика має забезпечувати легкий доступ та виймання піску та обмежити потрапляння до нього бруду, атмосферних опадів.

Купити пожежний щит, стенд та ящик для піску з комплектуючими або без можна в інтернет-магазині «Наіс-Н» в Києві або з доставкою в інші регіони України.