Спорядження пожежного

Пожежники виконують важку та важливу роботу, тому їм потрібно забезпечити безпечні умови. Якраз для цього розробляють спеціальне екіпірування, що може витримувати екстремальні температури та захищати від вогню, теплових ударів й дій шкідливих речовин. Пожежники носять із собою додаткове обладнання рятівника, тому їхні костюми мають бути легкими та зручними.

Види екіпірування пожежного:

Бойовий одяг пожежного або БОП, бойовка може бути різного рівня захисту та складається зі штанів або напівкомбінезону та куртки. Доповнювати бойовий костюм пожежного можуть підшоломниками, знімними утеплюючими підкладками, рукавичками, спеціальними чоботами чи термостійким взуттям. На нашому сайті Ви можете купити бойовий одяг пожежного «Фенікс», який використовується при проведенні першочергових аварійних та рятувальних, захищає від впливу високих температур, викидів полум’я, розчинів поверхнево-активних речовин й інших несприятливих факторів, що виникають в процесі гасіння пожежі.

Тепловідбивні костюми мають високий рівень захисту від температурного впливу й полум’я. Комплектація складається з капюшона з ілюмінатором, штанів, куртки, бахіл й рукавичок зі спеціальної термостійкої тканини. Костюм термозахисний ТК-400 захищає від високих температур (до +400 С) і переважно використовується для гасіння пожеж на промислових, транспортних та ін. підприємствах. Тепловідбиваючий костюм ТК-800, Київ підійде для використання під час великих та складних пожеж, наприклад, на підприємствах нафтової та газової промисловості. Цей костюм може витримувати високі температури, різкі перепади температур та вплив факторів навколишнього середовища. Компанія «Наіс-Н» реалізує унікальний тепловідбиваючий костюм ТК-1200, що може використовуватись на пожежах з високою інтенсивністю та витримують вхід у відкрите полум’я, прямий контакт з вогнем.

Пожежний шолом призначений для захисту від високих температур, в умовах робіт з відкритим полум’ям, від падіння на голову уламків й твердих предметів, від попадання різних шкідливих речовин на голову пожежника. Відповідно до запитів клієнтів працівники «Наіс-Н» допоможуть підібрати пожежну каску з доставкою по Україні. Пожежний шолом К3-94 з полікарбонату, професійний шолом PAB FIRE 04 чи PAB FIRE 05 виготовлені з матеріалів високої якості та доступні до замовлення.

Пожежна рятувальна мотузка використовується для порятунку людей, самостійного рятування пожежного та для страхування. Мотузка пожежна рятувальна МПР-30 та МПР-50 витримують статичне навантаження до 400 кг та виготовляється з поліамідного шнура, а до комплектації входять ще металеві гільзи, коуші, сумка-чохол. Термостійка мотузка пожежна МПРТ-30 та МПРТ-50 виготовляється з арамідного шнура, що може витримувати температури до 600 С.

Ліхтар пожежний – це пристрій захищений від вибухів, щоб пожежники змогли використовувати у зонах з небезпекою вибухів. Г-подібна форма пожежного ліхтаря Mactronic M-Fire (323 Lm) Ex-ATEX відмінно підходить для використання працівниками служби порятунку. 

Екіпірування пожежника складається з комплекту захисного одягу  й робочих інструментів (ліхтаря, сокири, пожежного карабіна й інших залежно від поставлених завдань). Звичайно, основу екіпірування складає спеціальний костюм та шолом. На сайті https://nais.com.ua/ua/ Ви можете підібрати все необхідне спорядження пожежного високої якості з доставкою по Україні за найкращою ціною.