Види пожежного обладнання

Незалежно від пори року тема захисту природи, будинків та підприємств від пожеж є актуальною.  Якнайшвидше усунути займання вогню допоможе наявність обладнання для пожежогасіння. Щороку підприємства проходять перевірку наявного обладнання і його справність. Це є вкрай важливим, оскільки швидка реакція на займання вогню дозволить зменшити збитки та усунути можливі наслідки такої катастрофи. Є різні види пожежного обладнання, залежно від його призначення. Компанія Наіс-Н вже багато років займається постачанням якісного пожежного обладнання різним категоріям споживачів.  В цій статті ми  розглянемо основні види пожежного обладнання.

Пожежна арматура – це велика категорія різного пожежного обладнання типу клапанів, пожежних колонок, розгалужень рукавів, пінозмішувачів, головок для з’єднання та ін. Пожежна арматура використовується для комплектації та оснащення пожежної техніки, пожежних шаф. Найбільш популярними є деталі для з’єднання рукавів з мережею водопроводу, джерелами речовини для пожежогасіння.  

Пожежні шафи необхідні для розміщення первинних засобів пожежогасіння і бувають навісними, вбудованими та приставними. Зазвичай пожежні шафи встановлюють у житлових будинках, громадських об’єктах, виробничих приміщеннях. Розміщення такого обладнання має бути здійснено відповідно до правил та стандартів пожежної безпеки, щоб забезпечувався безперебійний доступ до шафи, не загороджувались евакуаційні виходи, наявність оглядового віконечка або переліку засобів і т.п. Оснащення пожежної шафи є досить простим: переносний вогнегасник, пожежний рукав, клапан, пожежний стовбур, з’єднувальна головка.

Також для розміщення та зберігання первинних засобів пожежогасіння використовуються пожежні щити, які можуть бути відкритого або закритого типу. Відповідно до особливостей об’єкта, на якому розміщується даний вид обладнання, комплектація може відрізнятись. Але відповідно до стандартів пожежної безпеки обов’язково мають бути в щиті багор, лопата, лом, сокира та конусне відро. Окрім цього можлива комплектація такими додатковими засобами, як: ножиці та рукавиці діелектричні, рукавні містки, полотно протипожежне, діелектричний килимок та ін..   

Для забору води з водопроводу використовується пожежний гідрант. Існує два типи гідрантів – наземні та підземні. Оскільки в більшості випадків водопровідна мережа проходить під землею, в Україні найбільш поширеними є підземні пожежні гідранти. Також підземні гідранти мають забезпечити безперебійну роботу в будь-яку пору року й особливо в зимовий період, а внаслідок підземного розміщення він не буде промерзати та може експлуатуватись при температурі навколишнього середовища  до -35°C. Пожежні гідранти виготовляються тільки з високоякісних матеріалів. Компанія Наіс-Н реалізовує з доставкою пожежні гідранти та підставки під гідрант, які використовують для підключення до наявного водопроводу.   

Пожежна колонка – це обладнання для відкривання та закривання клапана пожежного гідранта з метою забору води з водопроводу. Пожежна колонка КП ДСТУ 2801-94 виготовлена з якісного матеріалу в Україні, має у верхній частині корпусу два вентилі для регулювання надходження води та його натиску. Інтернет-магазин  https://nais.com.ua/ua/ пропонує купити пожежну колонку з доставлянням по Україні за доступною ціною.

Пожежний рукав використовують майже усі підрозділи пожежників і даний вид обладнання виконує одне з найважливіших завдань – подання води або розчину до місця займання. Виготовляють пожежні рукави зі спеціального брезенту або тканини на синтетичній основі, а для покращення властивостей можуть мати ще полімерне або гумове покриття зсередини, металеве обплетення ззовні. Пожежні рукави виконують вкрай важливу функцію і мають бути міцними, мати водонепроникні властивості та захищеними від агресивного середовища. На сайті компанії Наіс-Н ви можете купити пожежні рукави усіх типів з доставкою по Україні: напірні, всмоктувальні та напірно-всмоктувальні. Кожна позиція товару має свої характеристики, на які варто звернути увагу при оформленні замовлення. Спеціалісти компанії Наіс-Н проконсультують клієнта щодо внутрішнього діаметра, робочого тиску, довжини, комплектації пожежного рукава і підберуть найкращий відповідно до його призначення. 

Пожежні стволи можуть бути різних модифікацій, але всі вони виконують одну функцію – подання води або суміші для пожежогасіння. Залежно від моделі при роботі буде утворюватись суцільний або компактний струмінь води, водяна завіса або розпорошений струмінь. Повітряно-пінні стволи можна виділити в особливу категорію, оскільки вони призначені для роботи з розчином піноутворювача. ПП Наіс-Н пропонує купити повітряно-пінний ствол СВПЕ-4, які призначені для утворення повітряно-механічної піни та вироблені в Україні.

Протипожежне обладнання відіграє вкрай важливу роль у процесі пожежогасіння. Тому завжди слід перевіряти справність обладнання, належний технічний стан та правильність зберігання. Окрім того, важлива роль припадає на вміння користуватись ним. Потрібно регулярно проводити інструктажі та навчання працівників з пожежної безпеки.  Дотримання основних правил пожежної безпеки не тільки рятує життя та майно від збитків, а і дозволяє запобігти виникненню пожежі. Вартує ще пам’ятати про навколишнє середовище і дотримуватись правил пожежної безпеки на природі та при веденні домашнього господарства.

ПП «Наіс-Н» пропонує купити якісне протипожежне обладнання за доступною ціною в Києві або з доставкою по Україні. В інтернет-магазині представлений широкий вибір пожежних рукавів різного призначення, пожежні стволи різних типів, гідранти та підставки для гідрантів, вогнегасники порошкові й вуглекислотні та багато іншого.