Діелектричний комплект пожежного, ножиці діелектричні, рукавички, килимок, боти

Усі ми розуміємо, що електрика - це серйозна річ, і жартувати з нею, як і з вогнем, звісно ж, не можна. У цій статті ми хочемо розповісти вам про особливі засоби захисту від електричного струму, які також називають діелектричними засобами. Дуже часто під час пожежі виникає потреба вимкнути електропостачання, оскільки електрика може стати загрозою для пожежників. Проте, часто відключити електрику відразу неможливо, і чекати аварійної бригади не завжди є варіантом, оскільки кожна хвилина дорого коштує. Саме тоді на допомогу приходять діелектричні засоби.

Що вони включають в себе?

 

Діелектричні рукавички - це, можливо, основний засіб захисту рук від ураження електричним струмом. За своїми характеристиками вони можуть захистити користувача від напруги до 1 кВ.

Діелектричні боти призначені для захисту ніг (їх надягають поверх основного взуття), і, також як і рукавички, вони захищають від напруги до 1 кВ.

Діелектричні ножиці призначені для розрізання електричного ланцюга або, кажучи простіше, для відрізання проводів під напругою до 1 кВ.

Діелектричний килимок - це додатковий засіб захисту, який за своїми характеристиками здатний захистити від напруги до 20 кВ. Він використовується разом із діелектричними ботами та рукавичками. Розміри килимка - не менше 50х50 см, і він має рифлену поверхню.

Отже, цей невеликий набір інструментів стає незамінним для пожежників. Діелектричні ножиці, діелектричний килимок, діелектричні боти та діелектричні рукавички можна придбати на веб-сайті https://nais.com.ua/ або замовити за номерами телефонів +380 (93) 498-14-99, +380 (97) 40-832-03, +380 (99) 64-377-79.

Не використовуйте обладнання, яке не пройшло випробування, оскільки від цього залежить не лише ваше життя, а й життя інших людей.

Крім того, діелектричний набір повинен періодично перевірятися пожежними під час змін і перед передачею чергування. Якщо виявлено пошкоджені частини або порізи, такий набір вилучається з експлуатації і не використовується при гасінні пожежі та ліквідації надзвичайних ситуацій.

Придбати щит пожежний та супутні товари до нього Ви можете у нас на сайті https://nais.com.ua/, або за номером телефону +380 (93) 498-14-99, +380 (97)40-832-03, +380 (99)64-377-79.