Принципи забезпечення тривалої експлуатації сітки всмоктувальної

 

В пожежній безпеці немає неважливих речей, від кожного крана, рукава, з’єднувача може залежати життя. Сітка всмоктувальна від Наіс не виключення. Цей функціональний пристрій виконує роль обмежувача, що запобігає попаданню сторонніх предметів до насосу.

Номенклатура класифікації сіток всмоктувальних, представлених по цінам виробників, максимально широка на https://nais.com.ua/ та розподіляється за умовним проходом, основними показниками та типорозмірами:

 

Найпоширенішими сітками в пожежному середовищі є СВ-80,  СВ-125 для забору води з водного джерела. Використання пожежного обладнання не обмежується рятувальними роботами, застосовується також при комунальних потребах чи інших нестандартних процесах, що потребують різного напору води, тому залежно від потреб та ситуації, потужності насосу та мотопомпи, підбирається розмір сітки. 

Принципом роботи сітки всмоктувальної СВ-125 з доставкою по Україні є застосування зворотного клапану, що додає функціональності в роботі з сіткою. Додатковий прилад регулює наповнення рукава, відповідаючи за стабільне наповнення водою пожежного рукава. Лінія забору води не спустошується навіть при недостатньому рівню герметичності.

Комплектація пристрою стандартна не зважаючи на типорозміри: корпус сітки приєднується до всмоктуючого рукава сполучною головкою діаметром 125 (50, 80, 100) мм з ущільнюючим кільцем. Зворотний клапан, що дозволяє утримувати воду в лінії, та власне сітка. Зворотній клапан оснащений важелем з мотузком, довжина якого складає не менш як 10 метрів. За допомогою мотузки відкривається зворотній клапан для скидання води, що фіксує всмоктуючу лінію. 

Процедура забору води полегшена з приладами компанії Наіс, яка забезпечує якісним обладнанням по цінам виробника. Створений насосом вакуум, тиском піднімає затворний клапан сітки, пропускаючи воду до всмоктувального рукава. Мотузкою, виконавець відпускає клапан, припиняючи постачання води, відповідно клапан опускається у вихідне положення. Завдяки герметичності клапана сітки всмоктувальної з доставкою по Україні, водій потребуватиме мінімум часу для поновлення роботи системи. Спустошення клапана в шляхом управління важелем сітки мотузкою або канатиком, якість якого відповідає ГОСТу. 

Фахівці Наіс рекомендують дотримуватись щомісячного технічного обслуговування, перевіряючи візуально дефекти, з’єднання та кріплення, мотузка, клапанів та ущільнювача, та за потреби змащення солідолом. При роботі з сіткою всмоктувальною актуально скористатись інструментами, що можна купити в НАІС по доступній ціні. Не варто забувати про силу та тривалість натягнутого мотузка, що регулює відкриття зворотного клапана.

Зберігання приладів у відповідних відсіках та з виконаними підготовчими роботами (очищення, висушування, змащування), захистом сітки всмоктувальної від променів та опадів суттєво подовжить термін експлуатації. Спеціалісти компанії Наіс передбачають, що сітка придбана по доступним цінам та відповідному користуванні служитиме до 8 років.