Гасіння пожеж на промислових об'єктах

Зміст статті:

Більшість будівель промислового призначення - це одноповерхові багатопролітні корпусні будови з верхнім підсвічуванням робочої зони. Вони відрізняються внутрішніми водостоками і прибудовами побутового плану. Споруда і реконструкційні дії щодо даних промислових структур, і освоєння значних виробничих ресурсів і площ, у багато разів збільшують вірогідність виникнення пожежних ситуацій та великих загорянь.

Що необхідно для боротьби з пожежами на промислових об'єктах

особливості гасіння пожеж на промислових об'єктах

  Відомо, що гасіння пожеж на промислових об'єктах буде максимально ефективним тільки в тому випадку, коли буде завчасно:

  • проаналізовано;
  • вивчено;
  • оснащено об'єкт, всім необхідним для ліквідації, і запобігання форс-мажорних моментів на виробництві.

Вибираючи вогнегасники засоби і швидкості їх подачі РТП, завжди треба враховувати кількість і властивості зберігаються речовин і матеріалів, а також всі важливі способи їх заощадження і багато інших важливих моментів і параметрів.

Дія особового складу під час пожежі на промисловому об'єкті

При розвиненому пожежу всередині цеху, необхідні стовбури з великою витратою суміші, які слід направити відразу в кілька напрямках. Це робиться для охолодження:

  • несучих систем покриття;
  • колон так званого нижнього пояса;
  • панелей стінових і покрівельних конструкцій.

Це також необхідно для своєчасного гасіння вогнищ загоряння і захисту всіх матеріальних цінностей підприємства.


Про гасіння пожеж на транспорті читайте в нашому огляді


На покритті будівлі насамперед слід подати водяні системи для гасіння загоряння, і запобігання поширенню вогняної стихії. Далі слід:

  1. розкрити покрівельні конструкції, щоб відвести дим з приміщення, і знизити утворився всередині високий температурний режим;
  2. створити отвори в утеплювальної системі;
  3. застосувати світлоаераційні ліхтарі, а також вентиляційні канали, в якості вихідних позицій для гасіння вогню.

Дія на стінових панелях зовні промислового об'єкта

Ведеться подача стовбурів з великою витратою суміші для охолодження і гасіння стін поза приміщенням цеху. Далі застосовуються такі операції:

  1. розкриваються конструкції;
  2. створюються спеціальні розриви;
  3. враховується можливість переходу вогню крізь пояса в так званих відображають конструкціях, і перегородках.

Після чого особовий склад зобов'язаний перевірити наявність в покрівельних і стінових панелях прихованих вогнищ горіння. Для цього слід використовувати такі прилади, як телевізори. Якщо такі відсутні, то слід провести розтин і промацування.

Особливості боротьби з димом на підприємствах

Залежно від місць загоряння і виду палаючих матеріалів застосовуються стовбури за типами. Вони можуть бути лафетними, «А», і «Б». їх число може визначаться в залежності від інтенсивності подачі суміші. Число ДПС може визначаться за обсягом приміщення з урахуванням покриття горіння піною з розрахунку не менш 0,5 м.

гасіння пожеж на промислових об'єктах

Для боротьби з димом актуальні такі методи:

  • відкриття дверей і вікон;
  • відкриття димових люків;
  • пробивання спеціальних отворів в конструкціях.
  • так само слід відключити всі вентиляційні системи, і димососи.

Де придбати якісне обладнання

З огляду на всі особливості гасіння пожеж на промислових об'єктах, необхідно відзначити що без якісного сучасного обладнання і технологій, тут не обійтися. Надійним постачальником пожежного обладнання на сьогодні, вважається компанія НАІС, основна діяльність якої - комплектація різних об'єктів якісними протипожежними системами і обладнанням. Вся пропонована продукція має необхідну документацію і паспорти. Поставки обладнання такого плану проводиться у мінімально короткі терміни відповідно до підписаного із замовником договором. Якість продукції - гарантовано! Автор статті: ПП "НАІС-Н"