Довжина пожежного рукава

Довжина рукава пожежного - дуже вагомий параметр безпеки технічного пристрою для пожежогасіння, значення якого повинні відповідати ГОСТу. Розглядаючи питання, яка довжина пожежного рукава вважається нормою, варто згадати, що даний показник залежить від призначення предмета:
  • стандарт довжини рукава використовуваного для пожежної машини, - 20 м, з можливими відхиленнями на 1 м в ту чи іншу сторону;
  • довжина пожежного рукава для пк (пожежний кран) становить 10-21 м. Для більшого розуміння, довжина рукава пожежного крана - показник предмета, призначеного для комплектування і установки шаф пожежних кранів в різних будівлях.
довжина пожежного рукава
Найменша довжина можлива у всмоктуючих (забирають воду з відкритого джерела) і напірно-всмоктувальних (втягують воду з підземних і надземних пожежних гідрантів) рукавах - 4 м. Так само даний тип рукавів може мати довжину 8 і 10 метрів. Але якщо її не досить, за допомогою спеціальних муфт стикуються всі відрізки.

Як користуватися пожежним рукавом читайте в нашому огляді


Довжина пожежних рукавів напірного типу - 20 м. Конструктивні особливості пожежних автомобілів впливають на показники довжини перерахованих вище видів пожежних рукавів.

Норми параметру

Відповідність нормативам дуже важливо для даного пристрою. Надійність пожежних рукавів впливає на ефективність процесу гасіння загоряння. Так як основна функція рукава для пожежогасіння - переміщення вогнегасної речовини безпосередньо до джерела займання, значення параметра довжини є одним з найбільш значущих. Щоб людина, що гасить пожежу, знаходився на безпечному довгому відстані від вогню, йому необхідні чималі пожежні рукави. Тому, для досягнення максимальної результативності, дана характеристика повинна відповідати особливостям і параметрам приміщення. В цілому, можна підсумувати, що стандартна довжина скатки всіх видів пожежного рукава варіюється від 4 до 21 метра.

Фактори вибору компанії для підбору пожежних рукавів

Переваги компанії повинні бути наступними:
  1. показники всієї продукції відповідають ГОСТ. Пожежні рукави виготовлені відповідно до значень цього стандарту на конкретний вид пристроїв. Довжина пожежних рукавів має значення: для РПМ - 20 м (± 0,5), для РПК - 10-20 (± 0,5);
  2. величезний асортимент рукавного обладнання для використання як в житлових будинках, так і в складі протипожежної техніки. Дана компанія співпрацює з багатьма виробниками протипожежного обладнання та є їх офіційним представником;
  3. всі товари виробляються з полімерних матеріалів високої якості, мають відмінні експлуатаційні показники;
  4. ціни доступні; вартість залежить від довжини рукава, його діаметра і міцності.
  5. поставляються комплекти мають технічну документацію, яка описує всі необхідні характеристики. Вироби маркуються, на них вказані тип пожежних рукавів (РКК, РПК, і ін.), Довжина (м), дата виробництва і назва підприємства;
  6. упаковка добре захищена від забруднень і пошкоджень при доставці і зберіганні.
При виборі пожежного рукава, необхідно звертатися до надійного постачальника. Таким є компанія НАІС, що пропонує тільки високоякісне пожежне обладнання.