Які вогнегасники застосовуються в електроустановках

Небезпека загорання електричної проводки провокує необхідність підбору надійних засобів для вогнегасіння. Дані вимоги діють на території організацій, заводів, підприємств, оснащених робочими електроустановками потужністю від 1000 Вт.

Якими вогнегасниками можна гасити електроустановки?

Займання функціонуючих електромереж і обладнання провокує поширення напруги через гасять речовини. Вони стають струмопровідними і провокують повторне загоряння. Іншою особливістю підбору вогнегасників стає визначення матеріалу кабельної ізоляції. Він здатний провокувати високу температуру спалаху. Деякі види ізоляції тліють без впливу кисню. Ліквідація такого полум'я вимагає підвищеної уваги, так як вогонь здатний поширюватися на тривалий відстань навіть після первинної локалізації вогнища загоряння. Залежно від поточних характеристик і стану електрообладнання, ступеня поширення і типу загоряння можна виділити основний перелік вогнегасників, придатних для гасіння:

якими вогнегасниками можна гасити електроустановки

Гасіння побутових електроустановок

Подібні види вогнегасників призначені для пожежогасіння знеструмлених електроустановок. Важливо отримати дозвіл на їх застосування через уповноважений ділянку. Струмінь піни повинна бути спрямована безпосередньо в осередок загоряння, а не на ділянки поширення полум'я. Якщо зЯкими вогнегасниками можнанеструмити мережу неможливо, то варто використовувати вогнегасник з буквеної позначкою «Е» на корпусі. Рівень напруги побутової мережі не перевищує 220-280 Вольт, тому при утворенні загоряння варто використовувати вогнегасники порошкового або вуглекислотного типу. Вони підходять для локалізації полум'я на установках, підключених до електричного живлення. У разі своєчасного відключення приладу від напруги варто використовувати підручні засоби.

Де придбати вогнегасник для гасіння електричних установок?

Важливо знати, які вогнегасники застосовуються в електроустановках, тому для консультації варто звернутися до представників компанії НАІС. Предкпріятіе займається прямими поставками пожежного обладнання та пропонує розумні умови при замовленні продукції безпосередньо від виробника. Такий підхід виключає додаткові націнки. Автор статті: ПП "НАІС-Н"