Маркування вогнегасників

Всі вогнегасники повинні маркуватися певним чином. Існує перелік необхідної інформації, яку виробник зобов'язаний нанести на етикетку своєї продукції. Маркування вогнегасників необхідна, для того щоб споживач зрозумів в призначенні того чи іншого засобу пожежогасіння. вогнегасники маркування Практично на всі вогнегасники маркування наноситься у вигляді етикетки, в якій вказана вся необхідна споживачеві інформація. На прикладах інформації, нанесеної на етикетки порошкового і вуглекислотного вогнегасників, можна розглянути загальні правила, яким повинні керуватися виробники при маркуванні вогнегасників.

Маркування порошкових вогнегасників

Порошкові вогнегасники одні з найдешевших в сегменті ринку вогнегасників. Тому їх популярність досить висока. Більше половини всього ринку вогнегасників Представлені саме порошковим вогнегасниками. На етикетці порошкового вогнегасника Повинні знаходиться такі відомості:

  • назва фірми, яка справив даний вогнегасник, її юридична адреса, телефон, адреса електронної пошти;
  • назва вогнегасника, в даному випадку буде написано: Вогнегасник порошковий, його марка (ОП-5 с). Цифра «5» означає номінальну масу вогнегасника. Маленька буква «с» говорить споживачеві про те, що тиск усередині балона було закачано;
  • піктограми з латинськими літерами ABCE показують покупцеві, для яких класів пожежі цей вогнегасник можна застосовувати;
  • номер сертифіката відповідності;
  • дата виготовлення вогнегасника;
  • можуть бути присутніми піктограми показують споживачеві як правильно користуватися даним видом вогнегасника.

маркування вуглекислотних вогнегасників

Маркування вуглекислотних вогнегасників

Маркування цього виду вогнегасників аналогічна маркування порошкових вогнегасників. На етикетці вказується марка, наприклад ОУ-3 (вогнегасник вуглекислотний з номінальною масою вуглекислого газу три кілограми), клас пожежі, сертифікат відповідності, дата виготовлення, дані виробника. Додатково виробник на етикетку може додати інформацію про вмісту балона. Піктограм на етикетці вогнегасника виробник показує, як правильно ним користуватися. Тут слід мати на увазі, що найчастіше вуглекислотними вогнегасниками можна користуватися тільки в рукавичках. Це необхідно через різке охолодження корпусу виробу під час використання. Компанія «НАІС-Н» відмінно зарекомендувала себе як надійний магазин протипожежного обладнання. Компанія приємно здивує своїх клієнтів спеціально розробленою системою знижок.