Вимоги до пожежних кранів і пожежних рукавів

Основні вимоги до пожежних кранів і пожежних рукавів пред'являються відповідно до державних стандартів. Дане обладнання відноситься до класу первинних засобів пожежогасіння. Воно розташовується в спеціальних шафах, розташованих усередині будівлі. Конструкція влаштована таким чином: ручний ствол приєднується до рукаву, а він, за допомогою клапана і сполучної голівки, підводитися до внутрішньої системи водопроводу. За рахунок цього забезпечується велика кількість води при гасінні. пожежні крани вимоги Дане обладнання може використовуватися для локалізації загорянь на одному поверсі, в одному великому приміщенні або коридорі. У разі пожежі, даними краном може користуватися тільки черговий персонал, співробітники служб пожежогасіння, або інші навчені люди.

Пожежні крани

Основним елементом системи внутрішнього пожежогасіння є пожежний кран, вимоги до розміщення якого регламентуються СП 10.13130.2009. Відповідно до даного зводу правил, кран необхідно розміщувати на зручній для використання висоті, близько 1,3 метрів над підлогою. Його спарений аналог, повинен встановлюватися мінімум в 1 метрі від поверхні. Розташовуватися елемент повинен в раціональних і ефективних місцях. До них відносять:

  • Сходи, площадки і прольоти;
  • Вестибюльні приміщення;
  • Проходи, коридори;
  • Великі кімнати, холи.

Існує ряд інших характеристик, яким повинні відповідати пожежні крани. Вимоги включають в себе: можливість швидкого доступу до нього, зручність при його використанні, обмеження допуску тільки для персоналу.

Рукава для подачі води

Даний елемент являє собою щільний водопроводящий шланг. Під час гасіння з нього подається вода під надлишковим тиском, безпосередньо з водопроводу. В неробочому стані, він змотується в рулон, так, щоб його було зручно в будь-який момент розмотати і використовувати. вимоги до пожежних рукавів

Основні вимоги до пожежних рукавів регламентуються стандартом ГОСТ Р 51049-2008. Вони включають в себе:

  • Рукав повинен бути виготовлений з тканого матеріалу і мати внутрішнє водоізолірующеепокритіе;
  • Номінальна довжина рукава для пожежних кранів 10 - 21 метрів.
  • Вага не повинна перевищувати 1,2 кг;
  • Діаметр умовного проходу дорівнює не більше 25 - 150 мм.
  • Гранична робоча і розривне тиск рукава має відповідати 3 і 6 МПа відповідно.

Купівля якісних пристроїв

Для придбання пожежного обладнання, що відповідає всім вимогам, необхідно звертатися до надійного постачальника. Одним з них є компанія НАІС, здатна забезпечити якісні поставки елементів пожежогасіння.