Вимоги пожежної безпеки до приміщень

Зміст статті:

Займання в приміщенні може бути викликано необережним поводженням з електричними приладами або з вогнем. Для того, щоб не сталося біди, треба дотримуватися вимог пожежної безпеки до приміщень. Самі елементарні правила пожежної безпеки в приміщенні:

  • не викидати у відро для сміття гарячі сірники, недопалки або тліючу папір;
  • уникати паління в підвалах, сараях, коморах або в ліжку;
  • не користуватися вогнем в приміщеннях, де присутні матеріали, здатні швидко спалахнути.

Виключити небезпеку загоряння

Отже, перерахуємо небезпечні фактори:

  1. наявність полум'я, іскор або теплового потоку;
  2. висока температура навколишнього середовища;
  3. гранична концентрація продуктів горіння.
вимоги пожежної безпеки до приміщень

Пожежна безпека в приміщенні повинна забезпечуватися не тільки заходами профілактики, але і активним захистом. До відома громадян: всі об'єкти класифікуються за ознакою пожежної та вибухопожежної небезпеки. У зв'язку з цим розрізняють такі категорії приміщень: А, Б, В, Г, Д. Заходи протипожежного захисту знижують або повністю виключають ймовірність горіння або пошкодження вогнем легкозаймисті матеріали і об'єктів, які побудовані з їх використанням.


Читайте які бувають вогнегасники в нашому огляді


Щоб уникнути короткого замикання, ізолюється електропроводка. Кабелі прокладаються виключно по негорючих підставах, встановлюються автоматичні запобіжники і УЗО, а розетки ізолюються від вологи.

Рішення для пожежної безпеки в приміщеннях

Всі місця масового скупчення людей (адміністративні будівлі і так далі) повинні мати систему протипожежної безпеки. Питання про встановлення водяного пожежогасіння, здатної працювати в автоматичному режимі, має першорядне значення. Якщо раптом відсутня електроенергія, то її насоси запускаються за допомогою дизельного приводу, що в умовах пожежі рятує ситуацію (двигун, що стоїть в режимі резервування, включається автоматично).

пожежна безпека в приміщенні

Важливий ще одне питання в системі пожежогасіння. Пожежні насосні агрегати в звичайному житті найчастіше простоюють. Після тривалого простою завжди повинен бути забезпечений запуск насосів. Станція для гасіння пожежі зміцнюється на дуже міцній несучій рамі і управляється спеціальною системою. Від конструкції установки буде залежати наступне: ручним, автоматичним або дистанційним способом здійснюється управління. У «мирних» цілях такі насосні станції застосовуються повсюдно. Вони беруть участь у водопостачанні. Можуть підвищити тиск води в трубах, проводять водоочистку, водопідготовку. Якщо неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки в приміщенні, то і біди не трапиться. Компанією НАІС реалізується професійне пожежне обладнання з сертифікацією відповідності. Менеджери компанію завжди проконсультують з приводу правильного підбору необхідного устаткування і підберуть оптимальний варіант. Автор статті: ПП "НАІС-Н"