Встановлення пожежних шаф - вимоги і правила

Правилами пожежної безпеки передбачена необхідність установки засобів гасіння пожеж в спорудах будь-якого типу. Засоби гасіння повинні розташовуватися в спеціальних шафах. Відповідальність за їх відсутність на об'єкті покладається на керівника. встановлення пожежної шафи

У конструкціях може розташовуватися не тільки пожежне обладнання, але і сигналізаційні кнопки. Якщо всередині конструкції є багато вільного місця, в ній можна розташувати засоби захисту: протигази, маски. У будівлі повинно знаходитися не менше одного протипожежного шафи. Його конструкція повинна надавати можливість, у разі необхідності, швидкого і безперешкодного доступу до що знаходиться в ньому обладнання.

Різновиди пожежних шаф

За способом установки пристрою підрозділяється ться на:

  • навісні;
  • вбудовані;
  • приставні.

Навісні моделі найбільш затребувані. Виготовляються вони з цільних листів металу. Облаштовані одним або двома відділеннями. Навісні пристрої мають невеликі розміри, завдяки чому можуть бути розміщені практично в будь-якому приміщенні. Невеликі розміри роблять їх не дуже місткими. Пристрої не призначені для розміщення громіздкого і важкого устаткування. Їх застосовують для розміщення різних видів вогнегасників та пожежного крана. вимоги до пожежних шаф Приставні моделі масивні і значно ширшими. Їх влаштовують біля стіни. Їм не потрібна додаткова опора. Можна придбати багатомодульні конструкцію. Головне, правильно вибрати місце для їх розташування. Вони не повинні захаращувати шляхи евакуації. Відмінний варіант - розмістити конструкцію в ніші. Приставні модель може бути трохи глибше навісний або вбудованої Вбудовані моделі універсальні. Вони можуть бути вбудовані в стіну, розміщені в спеціальній ніші або встановлені біля стіни.

Загальні вимоги до пожежних шаф

  • їх конструкція повинна забезпечувати природну вентиляцію;
  • розміри не повинні захаращувати прохід;
  • повинна бути передбачена можливість їх кріплення до площини будівельної конструкції;
  • наявність нескладного пристрою замикання;
  • максимальна глибина не повинна перевищувати 300 мм;
  • вага не повинна перевищувати встановлені для кожного виду норми.

Деякі конструкції мають скляні панелі, що дозволяє здійснювати огляд їх вмісту. Шафи виготовляються із сталевого листа або пластику, стійких до вогню. Фарбують їх в білий і червоний колір. У них відсутня задня стінка, так як за ними завжди знаходиться опорна площина.

Встановлення пожежних шаф - вимоги пожежної безпеки

Існують певні правила установки пожежних шаф. Конструкції повинні бути присутніми на всіх громадських і виробничих об'єктах. У багатоповерхових спорудах вони обов'язково встановлюються на кожному поверсі. Пристрої повинні утримуватись у постійній готовності. встановлення пожежних шаф вимоги Установка пожежної шафи повинна бути виконана у відповідності з певними вимогами, нагадаємо деякі з них:

  • до пристроїв повинен бути наданий вільний доступ;
  • розташовуватися вони повинні в спорудах мають внутрішній водопровід;
  • вологість повітря в місцях їх розташування не повинна перевищувати 95%;
  • приміщення в яких розташовуються шафи повинні мати певний температурний режим, температура не повинна опускатися нижче 5 градусів тепла і підніматися вище 45 градусів.

Пожежні шафи, вимоги до установки яких дотримані, надійно захищають споруди від пожежі. Компанія "НАІС" пропонує споживачеві широкий вибір конструкцій. Здійснюємо поставку за доступними цінами.