Як вибрати вогнегасник

Вогнегасники завжди мали особливий попит, так як є продуктивним засобом в боротьбі з вогняною стихією. Жодна офісна контора, громадська будівля або виробництво не обходиться без постачання вогнегасниками. Їх експлуатація допомагає негайно погасити невеликі загоряння, тим самим уникнути незворотного поширення полум'я.

як вибрати вогнегасник

Як правильно вибрати вогнегасник

Для того, щоб використання було продуктивним, потрібно знати як вибрати вогнегасник правильно. Під час вибору одночасно враховуються такі показники:

  1. Розмір і планування приміщення, для якого він призначається, при цьому враховуються перегородки, коридори, сходові майданчики і аварійні виходи. Розрахунок проводиться за формулою: 1кг гасячого речовини на 10 м2 території.
  2. Позначення класу потенційного пожежі. Це залежить від того, що знаходиться в приміщенні і може піддатися займання.

Класи пожеж

  • А - клас горіння і тління предметів твердої структури органічної природи;
  • В - горіння рідин або речовин, які при високих температурах плавляться;
  • З - загоряння газів;
  • D - пожежа, що вражає метали і сплави;
  • Е - загоряння техніки і приладів, які працюють від електрики.
вибір вогнегасника

Дізнайтеся які бувають вогнегасники з нашого огляду


Орієнтуючись на цю систематизацію, можна зробити грамотний вибір вогнегасника.

  1. Масштаб потенційного пожежі. У тому випадку, якщо він може бути дуже великим, слід віддати перевагу вогнегасників з механізмом пересування.
  2. Громадські установи слід оснастити так, щоб на кожному поверсі було два і більше вогнегасника. Співвідношення показників термометра в місці, де буде знаходитися вогнегасник, з температурним межею його застосування.
  3. Люди, які будуть задіяти прилад. Є моделі, маса яких досягає високих показників. Найбільш легким є порошковий вогнегасник.
  4. Вартість. Ціни на вогнегасники різняться в співвідношенні з їх різновидами. Необхідно зупинити свій вибір вогнегасника на більш потужному апараті, ніж на декількох з невеликою здатністю до гасіння.
  5. Пломби і сертифікати. Пломби, які були встановлені безпосередньо виробником, повинні виглядати новими, без слідів поломки.

Куди звернутись

Вогнегасники - дуже своєрідний продукт в ринковій структурі, реалізацією яких повинні займатися тільки вузькоспеціалізовані організації, такі як НАІС. Якщо завдання, як вибрати вогнегасник, для Вас актуальна, краще адресувати її професіоналам. Компанія НАІС охарактеризувала себе як відповідального постачальника пожежного обладнання, на якого можна покластися.