Самоспрацьовуючі вогнегасники

Якщо справа стосується пожежі і взагалі будь-яких проблем, пов'язаних з вогнем, то одним з головних чинників успішної боротьби з ним, виступає оперативність реагування. Вчасно зупинене загоряння, здатне запобігти великі біди. Сучасне обладнання досить успішно справляється з завданнями запобігання пожежі, але максимально високою ефективністю вогнегасники самоспрацьовують відрізняються. Пристрої реагують на критичне підвищення температури в приміщенні і здійснюють процес гасіння без участі людини.

вогнегасник самоспрацьовуючий

Типи речовин для гасіння

Устаткування класифікується за різними показниками, але як і зі звичайними виробами, вони мають в своєму складі різні речовини для боротьби з вогнем. використовуються:

  • порошки;
  • глекіслий газ;
  • хімічні суміші.

Останній варіант передбачає створення аерозольного хмари в процесі роботи. Самим же універсальним вважається вогнегасник порошковий самоспрацьовує, який може застосовуватися в приміщеннях практично будь-якого призначення.


Дізнатися які бувають вогнегасники можна з нашого огляду


Вогнегасники самоспрацьовуючі порошкові

Принцип дії пристрою заснований на тому, що разом з порошком, всередині знаходяться спеціальні присадки. Коли температура піднімається до певної позначки, дані присадки утворюють високу надлишковий тиск, що провокує локальний вибух, що руйнує корпус вироби. В результаті цього, вже здійснюється подача вогнегасної речовини. Встановлюють самоспрацьовують порошкові вогнегасники над місцем потенційного загоряння або поруч. Є можливість налаштувати напрямок подачі або ж йде розкидання на всі боки.

вогнегасники самоспрацьовуючі порошкові

Ефективно використання такого обладнання в приміщеннях, площею до 60 кв.м., в цьому випадку є 100% гарантія, що загоряння буде повністю локалізовано і погашено. На відміну від стаціонарних протипожежних систем, відрізняється вогнегасник самоспрацьовує порошковий більш доступною вартістю. Він впорається з займанням твердих і рідких матеріалів, ізоляції кабельних комунікацій, різної апаратури і т.п.

Самоспрацьовуючий вогнегасник вуглекислотний

Пристрої на основі вуглекислого газу, безальтернативні там, де розташовується велика кількість електроніки, комунікаційного обладнання і всього того, чого можуть нашкодити звичайні системи пожежогасіння, в яких використовується розбризкування води.


Про те, як користуватися вогнегасником, читайте в нашій статті


Крім оксиду вуглецю, додають в вогнегасники різні інертні гази (аргон, азот), а також закачують хладони. На самоспрацьовує вогнегасник вуглекислотний встановлюють датчики температури, які і активують роботу, при досягненні критичної позначки.

Пожежне обладнання повинно бути безвідмовним

На питаннях безпеки економити не можна, оскільки використання неналежних пристроїв і систем, загрожує великими проблемами. Тому співпрацювати необхідно тільки з надійними постачальниками, до яких точно відноситься компанія НАІС. Тут представлений широкий асортимент надійного і якісного пожежного обладнання, включаючи самоспрацьовують вогнегасники і автономні системи гасіння. Невисокі ціни, оперативність доставки і супутні послуги - все це відрізняє компанію НАІС.